Dine rusproblemer og barna

03 juni 2019 Mathias Bjelland
Dine rusproblemer og barna

Slik påvirker rusproblemene barna

År etter år hører vi det samme oppslaget i nettavisene. Barna er lei av at foreldrene drikker i juletidene. Norge rundt sitter det barn rundt juletider og gruer seg, fordi de vet at foreldrene skal drikke seg fulle. Uvitende av hva det er som egentlig skjer, så sitter barna der redde og utenforstående.

Dette er derimot bare toppen av isberget. Under overflaten skjuler naturligvis rusmisbrukerne seg. Dette er personene som ikke bare drikker seg full i høytidene og har det gøy med familie og venner. Sistnevnte kan tross alt ikke klandres til det fulle, da dette er en naturlig tradisjon. Rusmisbrukere derimot utsetter sine barn for rusproblemer i det daglige. 

Ta grep for barna dine

Som rusmisbruker er det lett å gi opp kampen, da en ofte tenker at det ikke er verdt det for en selv. Allikevel, dersom du har barn, så må disse tas med i kampen om å slutte med rusen. Du bør ta grep om ditt rusmisbruk for å bedre dine barn sine liv. Rusproblemer påvirker dine barn på en måte du ikke kan tenke deg en gang.

Som barn er det viktig med rollemodeller, og selv om du kanskje er kjærlig mot barna dine og gjør en god jobb utenfor rusmisbruket, så skylder du dine barn å gi opp «mesteren» i livet ditt. En rusbehandling kan hjelpe deg med å redusere, og forhåpentligvis å gi opp ditt rusmisbruk. 

Fremtiden uten rus

Fremtiden er lys, og du har mye å se frem til. Så snart du kommer deg over kneika, så vil livet smile til deg, og alt vil se lysere ut. Før du vet ordet av det, så kan du nyte de tingene du ikke ante at et edru liv kunne by på. Bruk tiden med barna mens de ennå er unge, og nyt ett edru liv fullt av barnslige øyeblikk!

Flere nyheter