Finn en regnskapsfører til din bedrift

01 november 2021 Maria Laugesen

editorial

Regnskap er ikke for alle, og det kan være en veldig tidskrevende prosess. Men derfor er det likevel et krav for alle selskaper, og man må ha orden i tingene. Derfor velger mange å bruke en regnskapsfører til å ta hånd om den store oppgaven. Men hvordan kan en regnskapsfører egentlig hjelpe din bedrift?

Hva gjør en regnskapsfører?

Den viktigste oppgaven til en regnskapsfører er nok årsregnskapet. Her skapes et overblikk over hele årets inntekter og utgifter, og alle andre økonomiske hendelser. Det er et krav for de fleste selskaper, og brukes spesielt av Skatt.

Men i løpet av året utfører en regnskapsfører vanligvis også mye arbeid. Først og fremst setter de opp regnskapet i et system sånn at inntekter, utgifter og andre aktiviteter føres inn i et regnskapsprogram. De fører også forskjellige bilag som kvitteringer, fakturaer og lignende samt MVA-oppgaver, som også er en viktig del av regnskapet.

De sørger altså for at du får dokumentert alle økonomiske aktiviteter i selskapet, og at de riktige dokumenter sendes inn til myndigheter til tiden. De kan også håndtere lønnskjøring med elementer som feriepenger, pension, forsikringer og mye mer dersom du har ansatte.

Hvor kan du finne en regnskapsfører?

En regnskapsfører bør være en du har en god kjemi med og stoler på. Det gir deg nemlig større trygghet og ro i magen, sånn at du kan konsentrere deg om dine egne kompetanser. Det kan være smart å velge en regnskapsfører som har erfaring innen akkurat din bransje, siden noen bransjer har særlige krav og behov.

Når du velger regnskapsfører bør du derfor først se på deres kompetanser og erfaringer på papiret, og etterfølgende ha en samtale med de for å sikre deg at du har en god magefornemmelse. Husk alltid å ta en snakk om forventninger, så dere får et bra og effektivt samarbeid.

Flere nyheter