Godt kosthold gjør underverker for håret

02 april 2020 Elisabeth Novik Nielsen
Godt kosthold gjør underverker for håret

Ved å opprettholde en aktiv livsstil vil du raskt oppdage at håret ditt får glans. Håret ditt trenger næring på samme måte som kroppen. Derfor må du passe på at hodebunnen din er sunn for at hårsekkene kan produsere nok hår. Dersom hårsekkene ikke får nok næring vil de gradvis slutte å produsere hårstrå.

Kvaliteten på håret ditt vil gi deg synlige tegn på om du er syk eller ikke. Hvis håret ditt ikke skinner bør du ta dette som et tegn på at du ikke har nok vitaminer og mineraler i kroppen din. Du bør da vurdere å ta en tur til legen for å sjekke om du har en underliggende sykdom eller ikke.

Alderen din vil også gi deg synlige tegn i form av hårtap. Både kvinner og menn kan oppleve å miste hår etter hvert som alderdommen innhenter dem. Hårtap kan generelt forklares ut fra både genetiske og arvelige faktorer. Ved å ta en rask titt på dine slektninger vil du få antydninger til hvordan håret ditt vil se ut når du blir eldre.

Trening gjør godt for håret

Det er ingenting som gleder mer enn trening sammen med andre. Du kan trene utendørs eller betale for et medlemskap hos treningssenteret som ligger i nærheten av der du bor. Det er ikke mye aktivitet som skal til før du kan se forbedring på både hud og hår.

Håret ditt trenger et godt blodomløp og nok næring til å opprettholde glansen. Med riktige næringsstoffer i kroppen vil du raskt oppleve at energinivået i kroppen din øker i takt med treningsgleden.

For at håret ditt skal bli skinnende og glansfullt må hodebunnen tilføre nok næring til hårrøttene dine. Håret vil da vokse seg tykt og slik signalisere at du er sunn utad til menneskene som du omgås med. Med en sunn og aktiv livstil beholder du hårmanken lengre.

Flere nyheter