Hva er en god seng?

31 mai 2021 Johanne Larsen

Hva er egentlig en god seng? Her skal vi se litt nærmere på hva som egentlig utgjør en god seng, for det er kanskje ikke det du tror. 

Er det ikke bare den som er mest behagelig? 

Det er en vanlig misforståelse at den beste sengen rett og slett bare er den som er mest behagelig. Det er nemlig ikke tilfellet. En god seng er en seng som støtter godt og som gir det beste utgangspunktet for god søvn – over lenger tid. Derfor er det viktig å finne en seng som er av høy kvalitet, så den ikke bare støtter godt her og nå, men også om flere år. 

En god seng består av flere madrasslag som jobber sammen for å gi så god støtte om mulig. Det skjer gjennom forskjellige egenskaper som madrassene har. Det kan være et materiale som lateks, som er elastisk, med pocketfjærer som gir støtte i form av forskjellige komfortsoner og en kombinasjon av to eller tre madrasser som er spesialdesignet for å støtte godt. Derfor er det dumt å nøye seg med bare en madrass, når du kan få bedre støtte med flere forskjellige madrasslag. 

Finn en god seng 

Når du skal finne en god seng så er det ikke bare det mest behagelige du skal gå etter, nei du skal finne en seng som støtter godt, og da må du som regel gå ut ifra vekt. Jo mer man veier, jo mer skal man som regel fokusere på fasthet, for å få den støtten man trenger. Men heller en litt for fast seng, enn en litt for myk seng som ikke gir det man har bruk for over tid. Det er også lurt å ta hensyn til hvordan man sover, om man ligger på siden eller på ryggen og om man snorker eller har ryggplager. 

Du kan finne tilbud på og lese mer om gode senger på https://www.bedrenaetter.no/tilbud-senger.html.

Flere nyheter