Hva er refinansiering?

28 mars 2022 Johanne Larsen

editorial

Her skal vi se litt nærmere å hva begrepet refinansiering egentlig betyr, og hvilke fordeler det er med refinansiering på nettet. 

Hva er refinansiering? 

Det er mange som ikke vet hva refinansiering er, men det begynner å bli et svært vanlig begrep når det kommer til finans på nettet. Det er et marked som er større en noensinne, og det er mange som leser om det på nettet og i reklamer, uten å vite hva det egentlig betyr eller vite om det kanskje er noe for deg. 

lån

Fordi lånemarkedet på nettet er blitt å enormt stort, og fordi vi også har lettere tilgang på ting som kredittkort, er det mange som har pådratt seg flere mindre gjeldsposter, og dette er noe som fort kan bli litt vanskelig å overskue. Med refinansiering er det altså snakk om at banken eller lånestedet innfrir alle smålånene og gjeldspostene du har, og samlet beløpet i et stort lån.

Det finnes mange forskjellige banker og lånesteder som tilbyr denne løsningen, og det er alltid en god ide å sammenligne flere refinansieringsmuligheter. Da får man inntrykk av hvilken eller hvilke som passer best. Det er også viktig å se på om det er banken eller lånestedet som tar seg av å innfri gjeldspostene, eller om det er noe du skal gjøre selv. 

Samle alt i ett – få bedre oversikt

Det som ofte omtales som den største fordelen med refinansiering, er at man får samlet alle de små gjeldspostene i ett stort lån. Da har man mye større forutsigbarhet når det kommer til gjeldsutgifter, og det er enklere å forholde seg til èn regning i måneden enn mange – da mister man fort oversikten.

Derfor er refinansiering en løsning som egner seg hvis man har mange små gjeldsposter. I mange tilfeller er det også billigere å samle utgiftene i et større lån. 

Flere nyheter