Lys som innredningselementer

31 mai 2021 Johanne Larsen

Man skal på ingen måte undervurdere hvor stor rolle lys spiller når det kommer til innredning. Her skal vi se litt nærmere på hvordan man kan bruke lys som nøkkelelement, når man skal lage den perfekte innredningen. 

Hvorfor er lys så viktig?

Lys er viktig av den enkle grunnen at vi mennesker er følsomme væsener som lar oss påvirke mye av både vær og lysforhold. Det er rett og slett sånn at hele det biologiske maskineriet vårt styres av det. Vi som bor i et land med lange, lyse sommernetter og mørke vinterdager vet hvor stor innvirkning lys kan ha på både sinn og humør. Derfor er det noe vi skal vie særlig stor oppmerksomhet når det kommer til nettopp innredning.

For du kan skape optimale lysforhold hjemme med bare noen få nøkkelgrep, som gjør at du mye enklere kan få det hjemmet du drømmer om. 

Hvordan får jeg mer lys? 

Så la oss se litt nærmere på hvordan du får mer lys og bedre lysforhold. Det handler jo selvfølgelig først og fremst om noe strukturelt med boligen din – altså hvordan lysforholdene er og hvilke vinduer du har og hvor mange. Det er ikke uten grunn at lys ofte blir nevnt i boligannonser. Det er nemlig en ekstremt viktig faktor når man skal kjøpe en bolig. Får man dagslys, er det behagelig lys, eller er det mørkt og trist store deler av dagen? Det gjør stor forskjell. Men hva slags vinduer du har kan faktisk også ha mye å si. Heldigvis er dette noe man kan bytte ut i de fleste tilfeller, og ergo kan du bytte ut vinduer for å få mer optimale lysforhold. 

Du kan finne mange billige vinduer som forbedrer lysforholdene hjemme hos deg. Deretter kan du bare gå i gang med å tenke på lamper – for når dagslyset er borte for dagen, er det viktig at man har behagelig kveldsbelysning. 

Flere nyheter