Miljøvennlige vaner du kan få i dag

02 november 2020 Johanne Larsen

De fleste av oss har lyst til å leve litt mer miljøvennlig, og det finnes heldigvis noen vaner man kan tilegne seg allerede i dag, hvis man vil ha en litt mer miljøvennlig måte å leve på i hverdagen. Det skal vi se på her. 

Gjenbruk er nøkkelen 

 

Mange aluminiumsprodukter er spesielt godt egnet for gjenbruk. Du kan se på https://www.alupro-n.no/, og oppdage holdbare og lette produkter i aluminium. Det er nemlig sånn at alt vi kaster som ikke kan gjenbrukes eller gjenvinnes, er dårlig for miljøet. Det trenger dog ikke å være sånn. Man kan fint bruke ting igjen og igjen, spesielt hvis de er laget av et solid og lett materiale som aluminium. Kaffekapsler til kaffemaskiner som Nespresso, har for eksempel lenge vært svært utskjelt for å være lite miljøvennlig. Men det her mulig å gjenvinne disse aluminiumskapslene, og det finnes også andre kapsler som kan brukes flere ganger, der man selv putter kaffe i – som også er laget av aluminium. Man kan også få smarte kaffekopper som holder godt på varmen i aluminium, som man kan ha med seg til kaffebaren om morgenen, så man ikke bruker engangskopper. Det er altså noen lette grep du kan ta bare ved å velge riktig materiale på de tingene du bruker hver dag. 

Det gjelder også klær

Dette med gjenbruk gjelder faktisk også klær, og det er en av de største miljøsynderne i samfunnet vårt i dag. Derfor kan du med fordel begynne å se på brukt når du skal handle nytt. Mye av det som selges er helt ubrukt og gjerne langt billigere enn når man kjøper nytt i butikk. Dermed kan du få det du ønsker deg til en bedre pris og med god miljøsamvittighet. Det er en stor fordel når du skal handle nye klær, og det er heldigvis et stort utvalg. 

Flere nyheter