Overvekt er blitt normen for mange mennesker

16 september 2019 Mathias Bjelland
Overvekt er blitt normen for mange mennesker

Slik overkommer du overvekten

Overvekt er blitt et reelt problem for mange mennesker i disse dager. Mye av problemet ligger i at det i Norge nærmest har blitt like vanlig å være overvektig som det er å være sunn og slank. Så hvordan overkommer man denne overvekten? Disiplin er nøkkelen, og det å følge et rigid treningsprogram med kosthold og rutiner er helt essensielt for at en skal klare å overkomme overvekten.

Her er en god ide å skaffe seg en vekt for å holde oversikten over hvordan denne utvikler seg i løpet av din trening. Det er derimot viktig at en setter opp et par forhåndsregler her. Det viktigste er å ikke bry seg om vektendringer fra dag til dag, da dette kan være vannmengder i kroppen og lignende. Vektendringer over tid, da gjerne et par uker, bør derimot heller være et punkt for oppnåelser. 

Vekt er viktig å holde kontroll på

Det viktigste for de som ønsker å gå ned i vekt er å kunne se progresjon. Ikke bekymre deg for dette i starten av dine økter, men ta heller grep om du ikke oppnår noe etter et par uke. Det kan være så enkelt som å kutte ut et par matvarer, eller å ta en økt ekstra i uka. Prøv deg frem, og bruk vekt som en motivator til å se hva som fungerer. Ikke spark deg selv ned for mangel på vekttap innenfor et par dagers tid derimot. 

Med en vekt kan du enkelt se hvordan du har gått opp eller ned i vekt. Dermed skal du kunne følge de planene du har for treningsopplegget ditt. Det er ikke umulig å gå ned i vekt om du setter opp realistiske planer og følger godt med. Ikke la en dag der du går opp i vekt påvirke deg, men følg heller med over lang tid!

Flere nyheter