Små justeringer som forbedrer hjemmet

29 juli 2022 Johanne Larsen

editorial

Er det kanskje på tide med litt fornyelse? Da er det flere enkle grep man kan ta for å få den nyoppussede følelsen man drømmer om, uten å totalrenovere hele boligen. Det skal vi se litt nærmere på her, så du kan få de tipsene du trenger for å fornye boligen. 

Gi gulvene en grundig overhaling

gulvafslibning fyn

Vi går på gulvene hver dag, og derfor er de litt lette å glemme. Det er ikke noe som er i øyehøyde, men du vil bli overrasket over hvor mye det kan ha å si for helhetsuttrykket at gulvene har fått en liten overhaling. Fordi vi nettopp går på gulvene hver dag, blir de slitte over tid, og de blir ikke nødvendigvis slitte helt jevnt, og dermed får gulvet et ujevnt uttrykk. Du kan bare tenke deg hvor mye renere og penere det ser ut etter en støvsuging og vask – det er blant annet fordi gulvet fremstår mer ensartet. Det resultatet blir drastisk bedre med slipning av gulv. Da får du frem et nytt lag av treverket i gulvet ditt, som fremstår friskt og ensartet – og siden gulvet er en forholdsvis stor flate som dekker mye av boligen, ja, så har det utrolig mye å si for hvordan boligen din fremstår. Hvis du er på jakt etter et løft, så er dette en utmerket god løsning. Men er det noe man kan gjøre selv? 

Få hjelp eller gjøre det selv? 

Vi nordmenn er generelt svært handy og liker å ta fatt på oppussingsoppgaver selv. Det å slipe gulv er noe man kan gjøre på egenhånd, men det kan også være lurt å få hjelp av profesjonelle. Hos Gulvkanonen kan du få tips og lese mer om slipning av gulv. Det trenger ikke å være et stort prosjekt, og med gode håndverkere er jobben gjort raskt og du får et flott resultat. 

Flere nyheter