Ta ekstra godt vare på føttene

25 april 2022 Johanne Larsen

editorial

Føttene er en utrolig viktig del av kroppen, allikevel er det lett å glemme dem, fordi vi gjemmer dem bort i sko, støvler og sokker store deler av året – spesielt her i nord hvor det er kaldt i flere sesonger. Derfor er det lurt å sette seg litt inn i hvilke behov føttene egentlig har – og hvordan du best kan ta vare på dem.

Sånn tar du godt vare på føttene hjemme

Det er mye man kan gjøre hjemme helt selv for å ta vare på føttene og gi dem litt ekstra oppmerksomhet. Det er kanskje først og fremst viktigst å sørge for at man bruker gode sko! Det er som de fleste vet ikke det beste for føttene å gå i dårlige sko, og det kan skape problemer som til og med setter seg andre steder i kroppen og forplanter seg oppover. Husk at føttene bærer hele kroppsvekten din hver dag, og er derfor under stor belastning. Derfor er det viktig å gi dem så gode forutsetninger som overhodet mulig. 

Gi føttene et godt fotbad, bruk en god fotkrem for å unngå sprukken hud og la føttene dine få hvile. Det er også styrkeøvelser du kan gjøre for å sørge for at føttene er sterke og holder seg i toppform. Men hva mer kan man gjøre? 

Ortopediske hjelpemidler

Trenger du ortopediske hjelpemidler? 

Ortopediske hjelpemidler er også helt essensielle for å ta godt vare på føttene. Det finnes mange typer ortopediske hjelpemidler, som for eksempel spesiallagde såler som er spesialtilpasset føttene dine, som gir støtte der du trenger det og dermed kan forebygge skader og problemer, og gjøre sko tilpasset nettopp dine behov.

De fleste av oss har ganske forskjellige behov når det kommer til føtter, og derfor kan det være en god ide å oppsøke en profesjonell ortoped, som kan etterkomme og analysere dine behov.

Flere nyheter